Tuesday, April 13, 2021

1 Ramadhan, Buku Al-Ghazaliyyah siri ke-4 Siap

Pada hari ini 1 Ramadhan 1422 (13 April 2021) siaplah penulisan buku ke-5 sahaya yang bertajuk Syariat & Hakikat Nur. Proses cetakannya akan dijalankan dalam tempoh terdekat. Berdasarkan pengalaman sebelum-sebelum ini, rasa-rasanya buku ini akan berada di tangan para pembaca dalam pertengahan bulan Ramadhan ini, insya-Allah.


Buku ini merupakan yang ke-4 dalam siri buku Terbit yang Melimpahkan Cahaya Naungan ke atas Tariqah al-Ghazaliyyah. Dijangka akan ada 8 siri kesemuanya. Berikut merupakan siri-siri yang sudah siap :

1. Pengenalan (124 muka surat)

2. Lanjutan (152 muka surat)

3. Pencerahan (200 muka surat)

4. Syariat & Hakikat Nur (200 muka surat)


Siri 1, 2 dan 3 sudah pun berada di tangan para pembaca.


Dengan izin Allah SWT, dalam tempoh 6 bulan ini sahaya berjaya menghasilkan 5 buah buku. Buku yang akan datang selepas ini, tidak semestinya siri ke-5 Terbit Cahaya Naungan tetapi mungkin sebuah buku lain dengan tajuk Episod IV. Yang mana satu yang keluar terlebih dahulu? Bergantung kepada keadaan.


Apa benda buku Episod IV ini? Apa isi kandungannya? Mengapa namanya Episod IV dan bukannya Episod I? Nak tahu, kenalah tunggu dan doa-doakan. Isi kandungannya tetap seputar tauhid, tasawuf, sufi, tarekat dan seumpamanya, malah berkait rapat dengan siri buku Terbit Cahaya Naungan juga.


Abu Zulfiqar al-Amsyari

13 April 2021

No comments: